Blood Diamond

Lugn o skön Söndag och åskan drog förbi, jag älskar åskan! Mer av det, please!
Hade precis satt på filmen Blood diamond när den drog förbi och allt slocknade för några sekunder! =) Filmen var MYCKET bra utan tvekan! DiCaprio spelar diamant­smugglaren i det krigshärjade Sierra Leone. Spännande drama om girighet, våld, förtryck, flykt och barnsoldater etc. Filmen dröjer sig kvar i minnet precis som det står på baksidan av fodralet. I rollerna Di Caprio, Jennifer Connelly och Djimon Hounsou och dem gör det så jäkla bra!

Inbördeskriget i Sierra Leone bröt ut 1991 och pågick i elva år. Tiotusentals människor dog och miljontals drevs på flykt. Kriget finansierades till stor del av pengar från diamanter som smugglades till Liberia och såldes till Belgien och Holland. Blood Diamond skildrar vad som skedde under detta krig och idag finns fortfarande över 200 000 barnsoldater.
Se filmen! Rekommenderar verkligen!

Måndag imorgon och det betyder jobb, slut på denna sköna helg!

Ha det bäst!

söder och second hand

En härlig dag i Sthlm idag. Tog bilen och plockade upp Mia ganska tidigt och körde mot Sthlm. Har aldrig kört i innerstan men vi hittade direkt och jag parkerade gratis på Hornsgatan! Vi kände oss ganska nöjda att vi kört ända in liksom! =) Dagen började med second hand affärer och jag hittade en fin klänning för 85 kr, hade velat satt på mig den direkt eftersom det var så himla varmt idag! Tyvärr så var det smink på den precis vid bröstet så det var ju synd.. jag har precis tvättat den nu! Har spenderat dagen bara på Söder och det har varit helmysigt! Jag gillar Söder så enkelt är det! Strosade omkring på Götgatan resten av dagen, ätit mat, kikat på folk, pratat och ätit glass. Jag älskar verkligen sommarkvällar, det är det bästa på hela året. Man sitter t ex på ett fik(som vi nu gjorde), solen på väg ner och det är fortfarande varmt och man kollar på folk som går förbi eller kanske sitter på andra sidan gatan och fikar etc. det är så härligt!

Vi hade redan käkat när vi gick förbi Slussen där vid torget det sista vi gjorde. Vi var båda sugna på STEKT STRÖMMING! som ju man kunde köpa på uteserveringen där!! Såg väldigt gott ut! Färden hem gick bra, vi hittade ut en annan, lättare väg! Kanonfint! Kvällen avslutades med ett dopp när vi väl var hemma, utan tvekan! Det var bara att åka hem o byta om till bikini och direkt till Gropen... därefter en kopp varm te, härligt! Som en minisemester liksom! Nu blir det soft och lite spel på King innan jag lägger mig!
Sovgott du vackra..

Joggingtights

Idag har jag varit ute o sprungit igen och det gick jättebra! Känns skönt! Köpte ett par hellånga joggingtights, jag har aldrig sprungit i sådana men tycker att det är snyggt på både killar o tjejer. Det jag vill komma till är att det var hur skönt som helst o springa i sådana, varför har jag aldrig tänkt på det förut?? =)  Kan erkänna att man blir mer taggad att springa också! Hehe... Nu känns det skönt o slappa lite i soffan, det går en norsk serie på tv, Vid kungens bord, en politiskt serie, sista avsnittet idag! Den var himla bra faktiskt! Nu rullar eftertexten och jaaa, vad är det för låt som spelas undrar jag... skulle kunna tro att det är Nancy Zinatra, väldigt lik i rösten men den är underbar... hm...! Hur ska jag få reda på vad det är för låt!?

Snart helg och den är mer än välkommen även om veckan i sig har varit ganska lätt ändå med tanke på att det var första veckan efter semester. Idag var det dock lite tung, vi var ett gäng från jobbet som var ut och drack öl/cider och umgicks lite igår kväll och det var supertrevligt! Upp kl 04.45 på det, det var lite sådär..

Nu ska jag fixa lite i köket innan jag om ca 1 timme måste gå i säng!
Trevlig kväll!




297101-7
(jag, en skön kväll på björnön)


let the show begin

Så skulle man kunna uttrycka sig nu när jag imorgon kommer tillbaka till jobbet! En anings konstigt känns det, jag ska jobba nu!? Upp tidigt, sätta sig i en truck och känna sig instängd, bli trötter framåt lunch, längta hem, höra massa nya och konstiga ideer företaget hittar på mellan varven, vara lite missnöjd eller tvärtom. Så ser det oftast ut! Herregud vilken optimist jag är men så farligt är det inte, även om jag hellre gör något annat!

Värme har det varit idag, jag har dock inte varit på stranden utan på kalas hos en av mina närmsta vänner som var väldigt trevligt! men jag älskar stranden!! Kan sitta där i timmar och filosofera ensam eller med en god vän, det spelar ingen roll. Jag känner mig harmonisk, det är så skönt! Ta med en engångsgrill och det blir ännu mer underbart!! Ahhhh, jag ville ha lite mer sol på min semester men man kan inte få allt!

Imorgon ska jag springa och just nu längtar jag efter det!
Godkväll!


297101-6
(Chloe, a little sunshine)


semester mot sitt slut

 

Sensommaren glider sakta förbi och mina 4 veckors semester är över, det känns lite vemodigt. Det började med några slappa dagar innan jag for iväg till min syster i Trollhättan. Därifrån har vi tagit oss till Lysekil, Smögen, Grebbestad osv? himla mysiga småstäder! Mest minnesvärt är dock Smögen, vackert vackert vackert, helt otroligt! Där vill jag leva, där jag vill jag bo! Efter 1 vecka åter hemma igen och slappa lite innan min syster med familj från Norge kom på besök, deras barn är otroliga! =) Nu sitter jag här och det är bara 2 dagar kvar på årets semester som heller inte varit planerad överhuvudtaget. Tanken var att jag skulle ta min bil och bara köra dit jag ville och det vart så och det känns skönt. Första sommaren med egen bil liksom! Jag är väldigt glad över mitt körkort! Nu går det mot höst och jag gillar hösten! Ljus, mysiga kläder, inspiration till ett mysigt hem i mörkret osv. Jag brukar alltid säga att hösten också är inspirerande till att läsa, plugga, ta tag i saker som man vill göra, det känns som en rätt årstid att göra det! Jag ska läsa Historia är min tanke! Ny kamera hoppas jag att jag fixar också! Jag ska också komma igång med träningen, jag ska jogga mycket! Jag vill och jag ska fan göra det också! Eftersom jag har anmält mig till Tjejvasan så fint så lär det inte bli några problem med att få in rutiner på det. Fast jag ska inte säga för mycket nu?=) Men tjejvasan låter kul! Har aldrig kört tidigare och det ska bli hur spännande som helst. Gemenskap och folkfest, kan det bli bättre?! Tack för att DU INSPIRERAR!

  Lev livet väl och ta hand om Er!




297101-5
(efter vägen)


RSS 2.0